VESTIGINGEN

Arkades is actief op verschillende locaties. Maak kennis met onze vestigingen.

VESTIGING HERENTALS

HERENTALS

Herenthoutseweg 124

2200 HERENTALS

Tel.: 014 74 96 94

Vanaf schooljaar 2019-2020 vestigt Arkades Herentals zich op de Herenthoutseweg, naast het multifunctionele terrein van de stad.

Op de grond, die ter beschikking wordt gesteld door vzw Kaliber, wordt een modulaire scholenbouw geplaatst met containerklassen.

Arkades ligt net buiten de centrumrand van Herentals op 1 km van de centrale Ring rond de stad. Daardoor is de school erg bereikbaar voor instromers vanuit verschillende randgemeenten of vanuit grotere steden via de snelweg E313.

Bereikbaarheid met de auto

Neem de Ringlaan rond Herentals tot aan het kruispunt naar Herenthout. Rijd ongeveer 1 km door richting Herenthout. Je passeert de voetbalterreinen van VC Herentals en het multifunctionele terrein van de stad. De Arkadesgebouwen liggen aan de rechterkant.

Bereikbaarheid met de lijnbus

Er is een bushalte aan Kaliber en Innekes Lunchbox. Deze liggen op ongeveer 50m van de school.

VESTIGING GENT

GENT
Ganzendries 149

9000 GENT

Tel.: 09/210 16 40

Vanaf 1 september 2018 neemt Arkades, samen met het Lucernacollege, intrek in de nieuwe locatie aan de Ganzendries 149 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation.

Door deze ligging is de school gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (zowel trein, bus en tram), met de auto, fiets of te voet. Het Reigersparkje, dat aan de school grenst, zorgt ervoor dat we ondanks de centrale ligging in de stad toch kunnen genieten van een groene omgeving.

De gebouwen bestaan voor een gedeelte uit een renovatie en gedeelte nieuwbouw. Hierbij werd veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en duurzaamheid. Ook de klaslokalen volgen de meest recente ontwikkelingen in het onderwijslandschap met smartboards en multimedia.

VESTIGING HOUTHALEN

HOUTHALEN

Huidevettersstraat 5

3530 HOUTHALEN

Tel.: 011/49 51 30

In 2009 heeft het Lucerna College de leegstaande gebouwen van het GO! in de gemeente aangekocht. Net na de start van de geplande renovatie brak een brand uit, waarna het verwoeste gebouw volledig vervangen werd door een nieuwbouw.

Het nieuwe complex dat sinds september in gebruik is, telt 5400m² gebouwoppervlakte en huisvest onder meer 40 lokalen met smartboards, 4 labo’s, een refter, een grote overdekte sporthal en een mediatheek.

Er is ook ruimte voor open speel- en sportruimte, groenvoorzieningen en parkeergelegenheid. De multifunctionele accommodatie biedt tegelijk kansen voor de inwoners en de verenigingen van de gemeente om er gebruik van te maken, zoals het in een ‘open school’ past.

SAMENWERKING Arkades – Lucerna

Vanaf 1 september 2018 is Arkades Basisschool lid van de Inrichtende Macht Lucerna vzw. Dat is een niet-confessionele erkende en gesubsidieerde scholengroep die in het lager en secundair onderwijs werkt met onderwijs op maat. Arkades krijgt ruimte in de gebouwen van de Lucernacollege Houthalen en Gent om nieuwe vestigingen op te richten. 

Meer info over de Lucernacolleges:

https://www.lucerna.be/

Geografische spreiding leerlingen

Klik op de gewenste afbeelding om deze te vergroten.

Arkades Herentals (provincie Antwerpen)
Arkades Gent (provincie Oost-Vlaanderen)
Arkades Houthalen-Helchteren (provincie Limburg)

CONTACT

Hoofdvestiging:

Arkades Herentals
Herenthoutseweg 124
2200 Herentals
Telefoon: 014 74 96 94
E-mail: directie.herentals@bsarkades.be
Instellingsnummer: 132076

Arkades Gent
Ganzendries 149
9000 Gent
Telefoon: 09 210 16 40
E-mail: directie.gent@bsarkades.be

Arkades Houthalen
Huidevettersstraat 5
3530 Houthalen
Telefoon: 011 49 51 30 
E-mail: directie.houthalen@bsarkades.be

INSCHRIJVEN

Uw kind inschrijven bij Arkades? Alle benodigde informatie kan u vinden op onze inschrijfpagina.