TESTIMONIALS

Wat zeggen de ouders van onze kinderen over Arkades?

Bedankt!

 

Na het oudercontact wilde ik jou toch ook een berichtje sturen met een welgemeende dank je wel!
Dat ik van juf Laure mocht horen wat voor een fijne leerling Thijs is, ze nam zelfs het woord voorbeeldleerling in de mond, raakte mij recht in mijn hart na alle moeizame jaren op schools vlak. Thijs is voor de allereerste keer in zijn leven nu echt aan het leren en heeft er ook de resultaten naar. En het belangrijkste: hij doet het nog graag ook! Thuis is de rust weergekeerd, conflictjes hebben we zelden nog en ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer ik nog eens moest dreigen met een straf. 
Arkades heeft hem echt gered en daar zijn wij als ouders zo trots en dankbaar voor. 

Dank je wel aan het ganse team, maar toch in het bijzonder aan juf Laure want voor deze juf gaat Thijs door het vuur! 

Sofie en Jan-Jaap, ouders van Thijs (groep 3, Herentals)

Van negatief naar positief!

 

In januari is Vince gestart in Arkades. Hij was depressief en woog 15 kilo meer. Nu gaat hij elke dag vol trots naar school. Hij doet nu dingen die hij graag doet. Heeft interesse in de lessen en die ook wel moeilijker zijn dan vroeger. Hij gebruikt zijn brein en dat is nu aan het groeien zegt hij. De negatieve momenten in zijn leven zet hij om naar positieve momenten. Er zijn ettelijke kilo’s van mijn schouders gevallen en heb geen moment spijt gehad van de switch naar Arkades. 

Eva, mama van Vince (groep 3, Herentals)

Grote verandering voor ons gezin.

 

Onze dochter en zoon zijn dit jaar gestart bij Arkades in Houthalen. Na heel wat problemen op het vlak van emotioneel welzijn was deze verandering zeer spannend voor ons gezin. Maar vanaf dag 1 zijn onze kinderen erg gelukkig. Op de introductiedag eind augustus hadden ze al direct vriendjes. Ze komen elke dag blij naar huis en hebben enorm veel te vertellen. Verveling in de klas behoort tot het verleden. We zijn erg tevreden over de compactheid van de basisvakken, de inhoud van de projecten en de extra vakken zoals STEM, Engels, Frans, huiswerkklas en filosofie. Ik heb onze kinderen nog nooit zoveel weten leren op zo een korte tijd. Het tempo ligt erg hoog en inhoudelijk ligt het niveau een stuk hoger dan in het reguliere onderwijs. Hierdoor moeten onze kinderen eindelijk moeite doen om goede resultaten te halen. Ze worden dagelijks uitgedaagd en geprikkeld door alle nieuwe onderwerpen die op hen afkomen. Uiteraard lopen ze soms nog vast op een aantal zaken zoals perfectionisme, faalangst en doorzettingsvermogen. Maar de deur van de leerkrachten staat altijd open om deze problemen te bespreken. Er wordt actief gezocht naar oplossingen voor onze problemen. Het welzijn van de kinderen staat centraal. Bij conflicten of als een kind zich niet goed voelt dan nemen de leerkrachten de tijd om ervoor te zorgen dat het conflict uitgepraat wordt en dat alle kinderen zich terug goed voelen. We zijn tevreden met onze beslissing om van school te veranderen. We zijn enorm overtuigd van het concept van Arkades! Bedankt topteam!

Kim, mama van Ella (groep 2 en Rune groep 1, Houthalen)

Met een klein hartje…

 

Op 3 september ’18 ging ze dan … haar hartje even klein als dat van ons. Was het wel de goede keuze? Lukt dit ons praktisch met zus op een andere school? Gaat ze hier wèl vriendjes hebben? Gaat ze meekunnen? Gaat ze hier fijn vinden? En hoe gaat dit? En hoe gaat dat? … en nog 1001 vragen en bezorgdheden … Nu een goede 4 maand later kunnen we op de eerste vragen alvast volmondig ‘JA’ zeggen. Ok, het wat was zoeken in het begin – ook niet abnormaal voor een nieuw opgestarte locatie. Ok, het was aanpassen van een school dichtbij in de natuur naar een stadsschool verder weg. Ok, er zijn altijd wel dagen dat het eens minder gaat. Maar dit weegt allemaal niet op tegen de vrolijke dochter die hier rondhuppelt. Die allemaal weetjes komt vertellen – waarbij wij zelf ook nog vaak bijleren 🙂 – die tatert over de verschillende lessen – die trots is op wat ze leert  en vooral een dochter die heel graag naar school gaat! 

Dieter en Sylvie, ouders van Yente (groep 1, Gent)

Nog geen moment spijt gehad!

 

Al vanaf dag één stapten we mee in het grote Arkades-avontuur en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad!

(Mama van Vic (5de lj.), Lies (2de lj.) en Nore (3de kleuters)

Onze zoon is een ander kind geworden.

 

Onze zoon gaat graag naar Arkades en is een ander kind geworden dankzij de specifieke aandacht die hij krijgt en een topteam! Door de kleine groepjes kan er op maat van het kind gewerkt worden. Bedankt!

Mama van Mauro, 2de leerjaar

1 jaartje Arkades is bijna achter de rug.

 

Het eerste en ook het laatste (want de zoon start in september in het middelbaar). Het werd een emotionele rollercoaster. Hij moest uit de comfortzone om de sprong naar het onbekende te wagen, losscheuren van het oude om de uitdagingen te leren aangaan.
Ze gaan sneller door de leerstof en dat geeft dan weer ruimte voor andere dingen (typlessen, computervaardigheden, coöperatief spel, techniek, sociale vaardigheidstraining en mindsettraining verweven door spel en wandeling).

Als mensen me om uitleg vragen voor hun eigen kinderen krijgen ze het volgende antwoord:

“Arkades, is uiteraard niet het paradijs. Loopt alles er perfect: neen, is het er geweldig op alle vlak: neen, is Hannes er gevrijwaard gebleven van pesterijen: ook neen. Maar elk probleem dat opduikt wordt wel onmiddellijk aangepakt!

Is Hannes terug een gelukkig kind en kan hij onbezorgd genieten van zijn leven: ja en neen, MAAR Hannes is gelukkiger dan hij ooit geweest is de laatste jaren.

Hij heeft zelfvertrouwen gekregen, is gegroeid als persoon, zijn oudere broer kijkt inmiddels echt naar hem op.

Als ik vandaag moet zeggen: is het de moeite geweest om zo ver te gaan rijden (40 min.) dan kan ik enkel zeggen: JA.”

Mama Lieve, Hannes, 6de leerjaar

Saai eindelijk uit woordenboek geschrapt!

 

Sinds mijn zoon op Arkades zit, is het woord \”saai\” eindelijk uit zijn woordenboek geschrapt! 

Arkades is de methode van de toekomst; verwonderd naar gekeken en meer dan goed bevonden!

Mama Katleen, Willem, 6de leerjaar

Als een vis in het water na één dag.

 

‘Eén dag heeft het geduurd voor onze zoon zich hier als een vis in het water voelde. Eén dag voor hij al enthousiast kwam vertellen over zijn nieuwe vriendjes. Na een week al vroeg hij zich hardop af waarom de broers op hun saaie school bleven en niet mee naar Arkades kwamen…

Ook nu is hij nog steeds dolenthousiast. Hoe fijn is het om een kind dat de voorbije jaren weinig tot niets bijleerde op school en steeds maar weer op zichzelf uitbreidingsbundel na uitbreidingsbundel verslond, nu dagelijks te horen vertellen over alle nieuwe dingen die hij die dag geleerd heeft. Weg zijn alle zorgen over de te rijden afstand naar Herentals als je je zoon op zijn grootste gemak zonder enige haast om naar huis te gaan met een smile van oor tot oor s’avonds zijn klaslokaal ziet buitenkomen, nog nalachend met zijn vriendjes.
Wat hem – en ons uiteraard ook – zo aanspreekt, is het feit dat rekenen en taal maar een klein deel van het pakket vormen, dat aangevuld wordt met hele interessante en nuttige extra’s. Ik denk aan cultuur, frans, engels, actualiteit, techniek,… Deze kinderen hebben naar ons gevoel een veel bredere basis en algemene kennis dan andere kinderen van hun leeftijd of zelfs dan hun ouders… Of was u op de hoogte van het feit dat graffitikunstenaars hun kunstwerken tekenen door middel van tags, die soms als throw-ups of pieces uitgevoerd worden, of gebruik maken van bubbles om hun producties te signeren?

Ons advies? Doen!! Hoeveel zorgen, slapeloze nachten en gesprekken ook voorafgegaan zijn aan onze beslissing, wij hebben er nog geen halve seconde spijt van gehad!!’

Mama Sofie, Lode, 2de leerjaar

Een “ander”, gelukkiger kind binnen één week!

 

Mijn dochter liep vast op haar oude school. Binnen haar eerste week op Arkades veranderde ze in een totaal ander, gelukkiger, kind. Haar natuurlijke leergierigheid is terug, waardoor ze weer openstaat voor nieuwe leerstof. Iedere leering krijgt de aandacht en begeleiding die het nodig heeft. Bij Arkades kan je kind zijn, wie het is. 

Mama Annemarie, Aimée, 3de leerjaar

CONTACT

Hoofdvestiging:

Arkades Herentals
Herenthoutseweg 124
2200 Herentals
Telefoon: 014 74 96 94
E-mail: directie.herentals@bsarkades.be
Instellingsnummer: 132076

Arkades Gent
Ganzendries 149
9000 Gent
Telefoon: 09 210 16 40
E-mail: directie.gent@bsarkades.be

Arkades Houthalen
Huidevettersstraat 5
3530 Houthalen
Telefoon: 011 49 51 30 
E-mail: directie.houthalen@bsarkades.be

INSCHRIJVEN

Uw kind inschrijven bij Arkades? Alle benodigde informatie kan u vinden op onze inschrijfpagina.